Geselecteerde filters
Filters wissenWoonplaats
Woonplaats
Projectfase
Koop of huur
Prijs
Huurprijs
Woonoppervlakte
Perceeloppervlakte
Nieuwbouw Gemeente Hardenberg
Er zijn geen projecten gevonden met je zoekopdracht. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe projecten in Gemeente Hardenberg
Hardenberg (Nedersaksisch: n Arnbarg of Hardenbarg) ( uitspraak (info / uitleg)) is een gemeente in het noordoosten van de Nederlandse provincie Overijssel. De huidige gemeente is na een gemeentelijke herindeling in 2001 ontstaan is uit de voormalige gemeenten Hardenberg (in 1941 ontstaan uit de gemeenten Stad Hardenberg en Ambt Hardenberg), Avereest en Gramsbergen. Het inwonertal van deze gemeente bedraagt 59.796 inwoners (1 april 2016, bron: CBS) en de oppervlakte 317,24 km². Het gemeentehuis van de gelijknamige gemeente staat in de stad Hardenberg.
Inwoners per woonkern, 2013, bron CBS
* inclusief Heemse (officiële kern)
Officiële buurtschappen:
In Hardenberg zijn er verschillende rijksmonumenten, gemeentelijke monumenten en oorlogsmonumenten, zie:
De gemeenteraad van Hardenberg bestaat uit 31 zetels. Hieronder volgt de samenstelling van de gemeenteraad sinds 2002:
Hardenberg werd op 18 januari 2008 door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten uitgeroepen tot 'meest inspirerende Millennium Gemeente van 2007'. De keuze was te danken aan het project Vecht voor Water, gericht op het bestrijden van de guineaworm in het drinkwater in het noord-Afrikaanse land Niger door middel van de aanleg van waterputten.[1]
Alle ambtenaren van de gemeente Hardenberg en de gemeente Ommen werken vanaf 10 juli 2012 in de Bestuursdienst Ommen-Hardenberg. De gemeenten Ommen en Hardenberg zijn wel als volledig zelfstandige gemeenten blijven bestaan.
In april 2014 kreeg de gemeente een wildwater-kanobaan. Deze loopt van de Overijsselse Vecht naar de Molengoot. De baan maakt gebruik van het natuurlijke hoogteverschil. De Vecht ligt 1.5 meter hoger dan het afwateringskanaal. De lengte van de baan is 140 meter. Naast de kanobaan is een vistrap, die in twee richtingen bevaren kan worden.